Профил

YouTube трикове

Как да...


1. гледаме high quality видео

Youtube дава възможност някои клипове да бъдат гледани в HQ формат, въпреки това, тази опция не се отнася за всички клипове, които имат HQ качество, което е достъпно. Ако искате да проверите дали даден клип има HQ версия, просто добавете  ‘&fmt=18′(stereo, 480 x 270) или ‘&fmt=22′(stereo, 1280 x 720) в url-то на клипа и вижте резултата :)

2. Embed-нем HQ видео

Горната "врътка" сработва само ако желаете да гледате HQ видео, но ако искате да го добавите във вашия сайт в този му формат, ще трябва да добавите “&ap=%2526fmt%3D18″ или съответно“&ap=%2526fmt%3D22″ към url-то за ембед.

3. дадем линк за точно определен момент от клипа

Няма ли да е готино, ако давате линк за интересно 5 - минутно клипче, в което обаче смешните моменти започват в 3:32 мин. от плейбека, линкът да води и да започва точно в тази 3:32-ра минута? Е, имате късмет. Единственото, което трябва да направите е да добавите  #t=03m32s (#t=XXmYYs ;XX са минутите, а YY - секундите) в края на url-то за embed

4. скриете формата за търсене

youtube url start time

Тя се появява, когато движите мишката върху ембеднатото клипче. Ако не желаете това да се случва, добавете  ‘&showsearch=0′  в края на embed url - то.

5. Embed-нете само част от клип

youtube url to mp3

Добавете ‘&start=30′ и ще пропуснете първите 30 секунди от клипчето. Можете да променяте стойността след start=  на точният брой секунди, които искате да бъдат пропуснати от началото на клипчето.

6. Autoplay на ембеднатото видео

Обикновено, когато embed-вате клип от YouTube, след като той се зареди е необходимо потребителя да натисне бутончето Play, за да го стартира. Можете да го настроите така, че то да се стартира веднага, след като се зареди, като добавите  ‘&autoplay=1′  към url-то на ембед кода 

7. Loop-нете  embed-нато видео

Добавете ‘&loop=1′ и ще накарате клипчето да започва отново, след като бъде изгледано до края. 

8. премахнете Related Videos

youtube url downloader

Когато публикувате Ваше съдържание в Youtube и не желаете вашите потребители да виждат и съдържанието на други хора, въпреки, че то най-вероятно ще е свързано с Вашето, защото може да се окаже, че става въпрос за конкуренция? В този случай, добавете ‘&rel=0′ към края на ембед урл-то и ще изключите видео препоръките.

9. подминете регионалните филтри

Някои клипове са достъпни само за определени държави и YouTube вижда къде се намирате вие чрез IP-то Ви и съответно забранява или позволява гледането на желания клип. За да видите някой клип, към който нямате достъп заради тези филтри, променете адреса от http://www.youtube.com/watch?v=<някакъв_код> на  http://www.youtube.com/v/<някакъв_код>

10. свалите клип

Това не е съвсем трик, а и има десетки програми, които ви съдействат да даунлоуднете съдържание от YouTube. Въпреки това, един от най-елементарните методи е да добавите 'kick' пред youtube адреса. Така линкът ще ви пренасочи към сайта kickyoutube.com , откъдето ще видите всички възможни линкове за сваляне. 

 

Взето от: www.makeuseof.com

Коментари

12:04 29 Април· Нередност
Благодаря Хриси,много е полезно. ;)
10:06 15 Юни· Нередност
Много благодаря :)
16:02 13 Февруари· Нередност
Наистина, много полезно! Точно от това имах нужда.
Много благодаря!
Анонимни потребители не могат да коментират. Влез или се регистрирай.
Xpucu's Happy Place
...where I chase my broken dreams.
s*e*r*e*n*d*i*p*i*t*y

Категории · Архив

рекламирай тук
Най-често коментират
 

Блогове, които чета